Avbytare: Vasko Mitrovic, Victor Larsson, Fredrik Odell, Andreas Månsson och Simon Johansson (mv).

Oliver Oliveros ut - Fredrik Odell in 77 min
Sebastian Lindahl ut - Andreas Månsson in 84 min
Johan Hellström ut - Oliver Oliveros in 86 min

MATCHKOMMENTARER
ÖT Smygehuk mot Kulladal brukar utlova målrika matcher, så även denna. ÖT Smygehuk tvingades ställa upp utan mittbacken Christian Ahlström vilket ledde till några omändringar. Carl Mattsson gick ner som mittback, Johan Hellström flyttade ner som innermittfältare och Oliver Oliveros kom in i anfallet. Stråland solsken, en fin grön gräsmatta bjöds det på ute i Beddinge på Thurevallen som var vår hemmaplan denna gången. ÖT Smygehuk inleder piggt i motvinden och i den 2:a minuten driver Oliver Wilson upp bollen, spelar vidare till Johan Hellström som sätter in bollen bakom backlinjen till Rickard Andersson som rundar målvakten och bara ska rulla in 1-0 men en Kulladaltå får undan bollen i sista sekunden. I den 8:e minuten får Kulladal en frispark någon meter in på vår planhalva. Det misslyckade? inlägget blev till ett lyckat sådant då bollen med hjälp av medvinden seglar rakt in i Izzettin Adigüzels vänstra kryss till 0-1. Detta något oväntade mål gav Kulladal rikligt med energi medan Torpspelarna gick ner sig lite. Kulladal försöker hitta in bakom vår backlinje hela tiden och deras forwards hugger som kobror och springer på allt. I den 12:e minuten slår Kulladal ett inlägg från höger där en forward är fri från nära håll och nickar men Izzettin Adigüzel gör en fenomenal reflexräddning, bollen går ut på en annan Kulladalspelare som inte är beredd och bollen går utanför målet till en inspark. I den 17:e minuten slår Patrik Lippe en fin genomskärare till Sebastian Lindahl som skjuter i dålig vinkel och målvakten lyckas med en fotparad rädda till hörna. Matchen är jämn men Kulladal känns någon procent hetare än oss i första halvlek. I den 40:e minuten byts Rickard Andersson ut med befarad bristning i baklåret och in kommer Vasko Mitrovic. Första halvlek slutar med en 0-1 ledning för Kulladal. I paus säger vi att vi är minst lika bra som Kulladal och vi måste höja oss något snäpp och spela rakare fotboll. ÖT Smygehuk tar tag i taktpinnen direkt i andra halvlek och har vinden i ryggen. I den 55:e minuten slår Oliver Wilson en hörna som Adam Norén når högst på och Adams nick ser ut att gå in men den tar i ribban och ut till Vasko Mitrovic som från nära håll (och med två motståndare klängandes på sig) kan nicka in kvitteringen till 1-1. Riktigt starkt av Vasko som fått straff om han inte gjort mål. Detta var Vaskos 1:a seriemål i år. I den 58:e minuten slår André Andersson ett inlägg från vänster in mot mitten där Vasko Mitrovic dyker upp igen och nickar bollen ner i backen och in i mål utan chans för målvakten till 2-1. Detta var Vaskos 2:a seriemål i år. I den 61:a minuten bygger ÖT Smygehuk upp ett snyggt anfall där Sebastian Lindahl spelar upp mot Oliver WIlson vid mittlinjen. Oliver är smart och släpper bollen tunnel mellan sina ben och vänder bort backen och sätter fart ner mot Kulladalmålet. När han från höger ytterposition närmar sig straffområdet spelar han bollen snett bakåt till Johan Hellström som tar emot och kallt placerar in 3-1 intill den bortre stolpen. 3 mål från hemmalaget på 6 minuter! Detta var Johans 1:a seriemål i år. I den 61:a minuten byts en skadad Philip Mattsson ut och in kommer Victor Larsson. ÖT Smygehuk fortsätter trumma på men blir ändå lite ängsliga. I den 77:e minuten byts Oliver Oliveros ut och in kommer Fredrik Odell. I den 82:a minuten slår Sebastian Lindahl en fin djupledsboll till Oliver Wilson som är igenom och Olivers skott går tätt utanför stolpen. I den 84:e minuten kommer Kulladal runt till höger och man skjuter ett skott nere vid som smiter in vid den bortre stolpen till 3-2. I den 84:e minuten byts Sebastian Lindahl ut och in kommer Andreas Månsson. I den 86:e minuten en tröttkörd Johan Hellström ut och in kommer Oliver Oliveros igen. I den 87:e minuten skjuter Oliver Wilson en frispark från vänster som målvakten precis räddar vid första stolpen. I den 90:e minuten slår Fredrik Odell en djupledsboll mot Oliver Oliveros som trampar ivär och från 16-meters drar han iväg ett hårt skott som målvakten inte kan hålla och på returen är Vasko Mitrovic framme igen och kan raka in matchavgörande 4-2. Därmed hattrick för Vasko Mitrovic och hans 3:e mål i serien i år. ÖT Smygehuk vinner med 4-2 där Adam Norén var riktigt duktig i första halvlek. I den andra lyste Patrik Lippe och Vasko Mitrovic klarast där även Victor Larsson gör ett riktigt starkt inhopp. Vänsterbacken André Andersson jubilerade då han gjorde sin 100:e A-lagsmatch för ÖT Smygehuk! Förra matchens MOM Adam Norén valde hattrickhjälten Vasko Mitrovic till matchens lirare. I nästa match väntar IFK Klagshamn på lördagen den 3:e maj klockan 14:00 på Klagshamns IP.